TYÖNOHJAUKSEN MERKITYS TYÖELÄMÄSSÄ

04.03.2019

Työelämän muutoksen paineet yrityksissä ja henkilöstössä vähentävät työhyvinvointia. Työhyvinvoinnilla on suora yhteys yrityksen tulokseen. Hyvinvoiva henkilöstä pystyy parempaan tuottavuuteen ja on kiinnostunut yrityksen tuottavuudesta.

Miten yrityksen pitää panostaa hyvinvointiin? Riittääkö pari kertaa vuodessa työhyvinvointipäivä, jossa kuullaan luento työhyvinvoinnista ja harrastetaan liikuntaa yhdessä. Illalla sitten syödään yhteinen päivällinen.

Työhyvinvoinnin pitäisi olla kokonaisvaltaista fyysisen ja henkisen toiminnan yhteispeliä. Fyysinen hyvinvointi yrityksissä useimmiten on suunnitelmallista, mutta malli henkisen hyvinvointiin puuttuu. Tärkeintä kummassakin on ennakoiminen.

Mikäli henkilön selkä on kipeytynyt, tarvitaan sairauslomaa selän kuntoon saamiseksi. Sen sijaan olisi pitänyt jo etukäteen voimistuttaa selkää niin, ettei se olisi kipeytynyt. Kumpi tapa tulee yritykselle kannattavammaksi?

Henkisen hyvinvoinnin puolella sairastunut henkilö ei välttämättä palaa yhtä nopeasti työelämään kuin fyysisen sairauden kohdatessa. Tällöin ennakoivuus tulee erityisen kannattavaksi yritykselle.

Miksi siis et siis pidä huolta yrityksen tuottavuudesta?